Dit zegt Dumfries over de komende ontmoeting met Roemenië en zijn fitheid

Dit zegt Dumfries over de komende ontmoeting met Roemenië en zijn fitheid

30 juni om 11:15

Denzel Dumfries zat zondagochtend bij de persconferentie in aanloop naar het duel in de achtste finale met Roemenië. De rechtsachter moest het duel met Oostenrijk aan zich voorbij laten gaan, maar Ronald Koeman lijkt tegen Roemenië weer over Dumfries te kunnen beschikken. 

"Ik ben 100 procent klaar om te spelen tegen Roemenië", laat Dumfries weten op het persmoment. "Qua fitheid heb ik ander jaar gehad dan de voorgaande jaren. Uiteindelijk maakt de trainer de beslissing. Of ik een liesexpert heb laten invliegen? Nee, want ik heb geen last van mijn lies, maar van mijn hamstring."

Ondanks zijn afwezigheid zijn er na de wedstrijd tegen Oostenrijk harde woorden gevallen bij de selectie. Toch is dat volgens Dumfries niet ten koste gegaaan van de sfeer binnen het elftal. "Na de wedstrijd worden harde noten gekraakt. Op een gegeven moment gaat de knop om. Maar de sfeer moet er goed inblijven. Ik denk niet dat je kan trainen op de wil om te winnen. De wedstrijd tegen Oostenrijk zorgt er wel voor dat de zaak op spanning komt te staan."

Memphis Depay is ook aanwezig op de persconferentie en is onwijs blij met de terugkeer van Dumfries. "Als je alleen al ziet bij hoeveel goals hij betrokken is... Daarbuiten heeft hij zijn kwaliteiten als verdediger en in de coaching."