André Ramalho keert niet terug bij PSV

PSV begint aan eerste training en mist één bekende naast groep internationals

1 juli om 10:25

André Ramalho is niet verschenen op de eerste training van PSV. De Braziliaan lijkt te gaan vertrekken uit Eindhoven. Wel ligt nog altijd de mogelijkheid op contractverlening klaar voor de verdediger.

'Ramalho is niet teruggekeerd bij PSV', schrijft Eindhovens Dagblad-journalist Rik Elfrink op X. De club rekent eigenlijk niet meer op hem, hoewel het aanbod om een jaar te verlengen nog wel staat. Er worden ook al andere sporen bewandeld om hem te vervangen.' Daarmee lijkt er nu echt een einde te komen aan het dienstverband van de Braziliaan in Eindhoven.

Het is al langer onduidelijk of Ramalho ook volgend jaar actief zou zijn bij PSV. Momenteel is de centrale verdediger ook clubloos, want zijn deal in Eindhoven liep tot 30 juni 2024. Die datum werd gisteren gepasseerd en dus is hij nu vrij om te onderhandelen met elke club. In 2021 nam PSV Ramalho voor enkele miljoenen over van RB Salzburg. In totaal speelde hij 128 wedstrijden voor de club.

Waar Ajax en Feyenoord wel al langer op het veld stonden begint PSV op 1 juli pas officieel. Onder andere Luuk de Jong, Guus Til, Hirving Lozano, Walter Benitez en Olivier Boscagli hebben zich op het trainingscomplex gemeld. Daar staan vandaag verschillende conditietesten op de planning. De enige spelers die ontbreken naast Ramalho zijn de internationals.