'United doet De Ligt stevig contractvoorstel, Bayern stelt prijskaartje vast'

'United doet De Ligt stevig contractvoorstel, Bayern stelt prijskaartje vast'
1 juli om 14:48

Manchester United heeft nog geen officieel bod uitgebracht op Matthijs de Ligt. Bayern München heeft een prijs vastgesteld van minstens 50 miljoen euro plus bonusbetalingen voor de Nederlandse verdediger, meldt Sky Sports.

Topagent Rafaela Pimenta staat in direct contact met Manchester United om een overeenkomst te bereiken. Erik ten Hag, manager van Manchester United, wil De Ligt graag toevoegen aan zijn selectie. Ten Hag heeft meerdere keren telefonisch contact gehad met zijn oud-Ajax-pupil om hem te overtuigen.

Manchester United heeft De Ligt een contractvoorstel voor vijf seizoenen gedaan. Het management van de verdediger is in onderhandeling met de club van Ten Hag. Bronnen rondom de Engelse club melden dat er op korte termijn een akkoord kan worden bereikt.

De Ligt, die tot 2027 onder contract staat bij Bayern München, wacht op overeenstemming tussen beide clubs. Zijn tijd bij Bayern München begon in de zomer van 2022, toen hij voor 67 miljoen euro van Juventus overstapte. Bij Juventus leerde hij veel van Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci, maar zijn tijd in Turijn werd geen succes. Bij Bayern München bloeide hij echter weer op.

Momenteel is De Ligt met Oranje actief op het EK, waar hij zich voorbereidt op de achtste finale tegen Roemenië van dinsdag. De 45-voudig international maakte tot dusver nog geen minuten op het toernooi.