Romano: United bereidt papieren voor om Hake en Van Nistelrooy te presenteren

Romano: United bereidt papieren voor om Hake en Van Nistelrooy te presenteren

1 juli om 17:10
Laatste update: 1 juli om 17:10

Ruud van Nistelrooy en René Hake worden onderdeel van de nieuwe technische staf van Manchester United. De formele documenten worden momenteel voorbereid, zo meldt Fabrizo Romano.

Het nieuws over Hake en Van Nistelrooy domineerde afgelopen dagen de krantenkoppen in Manchester, maar ook daarbuiten. De komst van beide assistent-trainers lijkt er nu definiteif van te gaan komen. Ook Erik ten Hag zal binnenkort een nieuw contract tekenen als onderdeel van de plannen van Manchester United.

René Hake, momenteel trainer bij Go Ahead Eagles, verlaat de club om zich aan te sluiten bij het team van Ten Hag. Hake leidde Go Ahead Eagles naar Europees voetbal door negende te worden in de Eredivisie en de play-offs te winnen. Go Ahead Eagles ontvangt een transfersom van enkele tonnen voor Hake, die naar verluidt voor twee jaar tekent bij Manchester United.

Van Nistelrooy is daarentegen sinds zijn vertrek bij PSV in 2023 werkloos. Hij had aanbiedingen om hoofdtrainer te worden bij Burnley en Leicester City en leek ook even in beeld bij Club Brugge, maar keert dus terug naar de club waar hij als spits enorme successen beleefde.