Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman houdt vast aan formule, twee slachtoffers

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Roemenië
2 juli om 06:30
Laatste update: 2 juli om 15:01

Oranje moet dinsdagavond de achtste finale van het EK in Duitsland zien te overleven tegen Roemenië, de nummer 47 op de FIFA wereldranglijst. Bondscoach Ronald Koeman zegt vast te houden aan de opstelling tegen Oostenrijk, met weinig wijzigingen. VoetbalNieuws.nl presenteert de vermoedelijke opstelling van Oranje voor het duel met Roemenië! 

Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Roemenië

Het spel was tegen Oostenrijk niet best, maar Koeman zal toch weinig wijzigingen doorvoeren voor het duel met Roemenië, zo is de verwachting. Bart Verbruggen is met afstand de nummer één van Nederland als doelman en de sluitpost ziet Nathan Aké, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries voor zich als verdediging. Daardoor gaat Lutsharel Geertruida naar de bank.

Op het middenveld lijkt Joey Veerman niet direct een kans te krijgen na zijn vroege wissel tegen Oostenrijk. De middenvelder van PSV staat bovendien op scherp en Koeman lijkt dan ook voor Xavi Simons te kiezen. Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten zijn het verdedigende blok op het middenveld, terwijl Simons zich als meer aanvallend ingestelde speler bij Donyell Malen meldt op de flank. Cody Gakpo is de linksbuiten, terwijl Memphis Depay weer de voorkeur krijgt in de spits.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake; Reijnders, Schouten; Malen, Simons, Gakpo; Depay