Vermoedelijke opstelling Roemenië: één noodgedwongen wijziging in de defensie

Vermoedelijke opstelling Roemenië tegen Nederland op het EK 2024 achtste finale
2 juli om 07:19
Laatste update: 2 juli om 07:42

Het Nederlands elftal neemt het dinsdagavond in de achtste finales van het EK op tegen Roemenië. De Roemen werden verrassend eerste in een poule met België, Oekraïne en Slowakije. Hoe ziet hun vermoedelijke opstelling eruit? VoetbalNieuws.nl vertelt je welke elf er waarschijnlijk gaan starten.

Vermoedelijke opstelling Roemenië tegen Nederland

Onder de lat bestaat er geen twijfel: Florin Nita is de eerste doelman. Voor hem staan Radu Dragusin van Tottenham Hotspur en Andrei Burca als centrale verdedigers. Laatstgenoemde staat op scherp. Op rechtsback vinden we de meest opmerkelijke verschijning van het elftal: Andrei Ratiu, die met zijn blauwe coupe indruk maakte op het EK. Niet alleen vanwege dat aspect, maar ook omdat de voormalig ADO Den Haag-verdediger zeer sterk speelt.

De enige wijziging die wordt doorgevoerd, is op de linkerflank. De enige linksback in de selectie, Nicusor Bancu, is geschorst en wordt waarschijnlijk vervangen door Vasile Mogos. De speler van CFR Cluj is rechtsbenig en dus geen ervaringsdeskundige om jongens als Xavi Simons, Donyell Malen of Jeremie Frimpong af te stoppen.

De enige échte controleur is Marius Marin. Voor hem wordt een viermansmiddenveld gevormd van Florinel Coman, aanvoerder Nicolae Stanciu, oud-Ajacied Razvan Marin en Dennis Man. Stanciu en Man zijn met hun individuele kwaliteiten de gevaarlijkste spelers bij de Roemenen. Denis Dragus is de targetman in de spits.

Vermoedelijke opstelling Roemenië (4-1-4-1): Nita; Ratiu, Dragusin, Burca, Mogos; M. Marin; Man, R. Marin, Stanciu, Coman; Dragus.

Roemenië – Nederland begint dinsdagavond om 18.00 uur in de Allianz Arena in München. De wedstrijd is uiteraard live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online. De winnaar van het duel speelt zaterdag in de kwartfinales tegen Oostenrijk of Turkije.