Deze commentator doet verslag van Roemenië - Nederland op het EK 2024

Deze commentator doet verslag van Roemenië - Nederland op het EK 2024

2 juli om 07:53
Laatste update: 2 juli om 07:54

Oranje speelt dinsdagavond in de achtste finales van het EK tegen Roemenië. De wedstrijd wordt uiteraard uitgezonden op tv. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke commentator je gaat horen.

Commentator Roemenië - Nederland

Roemenië – Nederland begint om 18.00 uur in de Allianz Arena in München. De uitzending van NPO 1, dat de wedstrijd namens de NOS integraal uitzendt, begint al om 16.45 uur. Wanneer Oranje weet te winnen, plaatst het zich voor de laatste acht van Euro 2024. In de kwartfinales is komende zaterdag dan Oostenrijk of Turkije de tegenstander.

Het NOS-commentaar zal worden verzorgd door Jan Roelfs. Het is de eerste keer dit toernooi dat hij een wedstrijd van het Nederlands elftal verslaat. Mensen met een gehoorbeperking kunnen op NPO 1 Extra terecht, waar de wedstrijd met audiodescriptie is te volgen.

NPO 1 staat dinsdagavond sowieso de hele avond in het teken van het EK. Voor het achtuurjournaal en de presentatie van het nieuwe kabinet wordt namelijk uitgeweken naar NPO 2. Wanneer Roemenië – Nederland binnen negentig minuten wordt beslist, begint om 20.15 uur NOS Studio Fussball. Om 21.00 uur is het vervolgens de beurt aan Oostenrijk en Turkije, om te bepalen wie de tegenstander van hopelijk Oranje wordt.

Uiteraard doet VoetbalNieuws.nl ook live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.