Ronaldo na emotionele avond: 'Dit is zonder twijfel mijn laatste EK'

2 juli om 11:11

"Dit is zonder twijfel mijn laatste EK." Het zijn de woorden van Cristiano Ronaldo, die maandagavond op 39-jarige leeftijd de kwartfinale van het EK bereikte met Portugal. De superster maakte 120 minuten vol en kijkt terug op een bewogen wedstrijd tegen Slovenië.

Ronaldo was aanwezig maandagavond, maar met weinig succes. Zo schoot hij twee vrije trappen hopeloos over en werden een aantal uitstekende voorzetten vanaf de zijkant niet omgetoverd tot doelpunt. Tot overmaat van ramp mistte CR7 in de verlenging een strafschop, waarna hij in tranen uitbarstte, met nog een kwartier op de klok. In de daaropvolgende serie, die Portugal na een 0-0 gelijkspel met 3-0 won, was het wel raak. "Je kunt niet falen als je het niet probeert", aldus Ronaldo na afloop tegen de pers.

Gedurende de wedstrijd ontstond er discussie bij kijkers, analisten en fans. Is Ronaldo nog wel de juiste persoon om Portugal op het hoogste niveau aan succes te helpen? Werkt zijn theatrale optreden niet juist averechts? "Mensen blij maken is wat mij het meest motiveert", antwoordde hij. "Ik voel vreugde als ik mijn fans zie, mijn familie. Door de genegenheid die ze mij tonen."

Duidelijk is in ieder geval dat het Ronaldo’s laatste kunstje is op een EK. Een goal heeft de aanvaller van Al-Nassr nog niet op zijn naam staan, en dat zal hem ongetwijfeld dwarszitten. Die hoopt hij komende vrijdag te maken, als de kwartfinale tegen Frankrijk op het programma staat. "We gaan nu een moeilijke wedstrijd tegemoet tegen Frankrijk, dat één van de favorieten is voor de titel. Maar we gaan oorlog voeren", aldus Ronaldo, die in Duitsland een schlemielig einde van zijn Europese carrière moet zien te voorkomen.