Zo verliep de spannende deadlineday van Vitesse volgens directeur Reijntjes

Zo verliep de spannende deadlineday van Vitesse volgens directeur Reijntjes
2 juli om 12:55

Alles en iedereen die voor Vitesse leeft, beleefde maandag een emotionele dag met diepe dalen en hoge pieken met als belangrijkste conclusie dat de club nog in leven is. Hoe verliep deze deadlineday eigenlijk? Dit zegt algemeen directeur Edwin Reijntjes erover.

"Het was een hele, hele rare dag", begint Reijntjes tijdens een persmoment, geciteerd door De Gelderlander. De bestuurder was in afwachting van de onderhandelingen tussen investeerder Guus Franke en Coley Parry. Om 15.00 kwam het bericht dat de twee partijen elkaar niet zouden vinden. Dat nieuws kwam van een boodschapper 'die dicht op het dossier zat'. "Dat kwam als een redelijke shock."

Na vier wanhopige uren kwam er toch een hoopgevend bericht. Om 19.00 hoorde Reijntjes 'dat er toch nog ergens een opening was'. Twee uur later was het alleen nog een kwestie van handtekeningen zetten en de documenten naar de KNVB opsturen. Toch is de club nog niet helemaal gerust op de redding. "Je mag even blij zijn. Want het is nog niet rond. Punt." 

De KNVB moet nu beslissen of het plan van Vitesse voldoende is. Benieuwd naar wat er allemaal nog moet gebeuren voordat er een definitief uitsluitsel wordt gegeven? Lees het daarvoor bestemde artikel via deze link op onze website.