The Athletic bevestigt: Brighton & Hove Albion aast op handtekening van Wieffer

The Athletic bevestigt: Brighton & Hove Albion aast op handtekening van Wieffer
2 juli om 16:18

Ook in Engeland is de interesse van Brighton & Hove Albion in Mats Wieffer een thema. Waar in Nederland eerder al geluiden klonken dat The Seagulls met de middenvelder van Feyenoord aan de haal wilden gaan, klinkt dat nu ook bij kwaliteitsmedium The Athletic.

1908.nl kwam in de afgelopen weken met de primeur rondom Wieffer. Brighton zou zich al in Rotterdam hebben gemeld met een openingsbod. Feyenoord zou zo’n 35 miljoen euro verlangen voor zijn controleur en daar zouden de Engelsen niet al te ver vanaf zitten.

Waar de situatie in Nederland dus al bekend was, bleef het in het buitenland angstvallig stil. Daar is nu verandering in gekomen. The Athletic meldt dat Brighton Wieffer wil overnemen, samen met Andrei Ratiu, de opvallende rechtsback op het EK bij Roemenië.

Dat Brighton op de Feyenoord-tour is, wordt steeds duidelijker. Eerder werd de transfer van Yankuba Minteh al afgerond. De club betaalde naar verluidt 39 miljoen euro aan Newcastle United voor de speler die vorig seizoen in De Kuip actief was als huurspeler. Nooit gaf Brighton zo veel geld uit.