Memphis evenaart Robben en Wijnaldum met basisplaats tegen Roemenië

Memphis evenaart met basisplaats tegen Roemenië Robben en Wijnaldum
2 juli om 18:15
Laatste update: 2 juli om 18:54

Memphis Depay bereikt in de achtste finale van het EK tegen Roemenië een bijzondere mijlpaal. De spits speelt zijn 96e wedstrijd voor Oranje en komt daarmee in de top tien van spelers met de meeste interlands voor Nederland

Memphis Depay heeft door zijn basisplaats in de achtste finale tegen Roemenië op het EK net zoveel interlands gespeeld als Arjen Robben. De 30-jarige spits begint aan zijn 96e wedstrijd voor het Nederlands elftal, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Robben en Georginio Wijnaldum, die tegen Roemenië nog in actie kan komen.

Depay, Robben en Wijnaldum delen nu de tiende plaats in de ranglijst van meeste interlands voor het Nederlands elftal. De lijst wordt aangevoerd door Wesley Sneijder met 134 interlands, gevolgd door Edwin van der Sar met 130 interlands. Andere spelers in de top tien zijn Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Daley Blind (107), Giovanni van Bronckhorst (106), Dirk Kuijt (104), Robin van Persie (102) en Phillip Cocu (101).

Het is nog niet uitgesloten dat Depay de komende jaren meer interlands gaat spelen en mogelijk recordinternational wordt. Ook Wijnaldum kan Robben dit EK nog voorbijgaan, als hij invalt tegen Roemenië. In de vorige drie duels viel hij wel in.