Memphis over sfeer binnen Oranje: "Het is logisch dat er irritaties zijn"

Memphis over sfeer binnen Oranje:
30 juni om 11:30

Memphis Depay schoof zondagochtend aan bij het persmoment van Oranje in aanloop naar het duel met Roemenië. De aanvaller, die sinds zondag transfervrij is, heeft nog altijd niet kunnen overtuigen en gaat in op de kritiek rond zijn persoon.

De eerste vraag die aan Memphis gesteld wordt, is of het aanvoelt als 'het hol van de leeuw'. "Nee. Ik vind dit een beetje een rare vraag", zo antwoordt de aanvaller. "Volgens mij sta ik jullie altijd gewoon te woord. Ik begrijp je vraag niet."

De kritiek die Memphis regelmatig ontvangt doet de aanvaller weinig. "Ik ben het een en ander wel gewend." Ondanks de matige prestaties van Memphis blijft Ronald Koeman het volste vertrouwen houden in Memphis. "Het voelt zeker goed dat de bondscoach achter je staat. Natuurlijk moet het beter, maar ik was tevreden over de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk. Ik won veel duels, maar ik kwam weinig aan de bal. Ik ben gewend om doelpunten te maken, dus het is lekker als je dan weer scoort."

Later op het persmoment gaat het over de sfeer binnen de selectie van Oranje. Memphis erkent dat er binnen het kamp soms sprake is van onderlinge irritaties aan elkaar. "Dat er wrijving is, is normaal. Normaal ben je iedere dag met familie en zie je ze ook na de wedstrijd. Dat is nu ook anders. Je zit bij elkaar in een kamp en bent gefocust op resultaat. Als het resultaat dan niet aanwezig is, is het logisch dat er irritaties zijn. Dat is menselijk."

Fysiek verkeert Memphis in prima staat. Tegen Oostenrijk speelde de aanvaller voor het eerst sinds 31 januari weer eens 90 minuten en dat doet de aanvaller goed. "Lekker dat ik tegen Oostenrijk 90 minuten vol kon maken. Ik ben een speler die vaak laatste 20 minuten een wedstrijd heeft beslist."