Van Dijk blijft waakzaam bij Oranje: "We moeten beide benen op de grond houden"

Van Dijk over de wedstrijd van Oranje tegen Roemenië
2 juli om 20:55

Virgil van Dijk vindt dat Oranje zich goed heeft gerevancheerd na de nederlaag tegen Oostenrijk. Nederland won met 0-3 van Roemenië en is daarmee verzekerd van een plek in de kwartfinales van het EK. De verdediger waakt echter voor te veel euforie bij Oranje.

"We hebben een goede pot neergezet", begint Van Dijk in gesprek met de NOS. “Verdedigend stonden we goed, solide. We gaven niet zoveel weg naar mijn mening. We hadden misschien wel vaker moeten scoren. Na een hele turbulente week, waarin er heel veel is gezegd, moesten we het laten zien vandaag."

Dat Oranje bij vlagen swingde verrast Van Dijk niet als hij het niveau op de trainingen ziet. "Alleen wedstrijden zijn anders dan trainingen." De verdediger van Liverpool is al met al trots op het spel dat Oranje op de mat legde. "Natuurlijk zijn er momenten die voor verbetering vatbaar zijn, maar we mogen trots zijn op onszelf hoe we hebben gereageerd. Nu is het tijd om heel snel te herstellen en klaar te zijn voor weer een zwaar potje in de kwartfinale."

Van Dijk waakt voor te veel tevredenheid binnen de Oranje selectie. “We moeten wel gewoon met beide benen op de grond blijven. Het feit is dat we nu een stap hebben gemaakt, maar we focussen nu weer op een hele lastige kwartfinale die eraan komt. Daar moeten we met z'n allen op ons best zijn.”