Veerman over zijn week na de teleurstellende wedstrijd tegen Oostenrijk

Veerman na zijn turbulente week: "Ik heb mijn internet meteen uitgezet"

2 juli om 20:33

Joey Veerman kende tot dusver een desastreus EK. De middenvelder van PSV ging na afloop van het duel met Roemenië, waar Veerman mocht invallen, bij de NOS in op zijn turbulente week.

In de eerste drie groepswedstrijden mocht Veerman tegen Polen en Oostenrijk aan de aftrap verschijnen. De PSV’er maakte een slechte indruk in beide wedstrijden. Tegen Oostenrijk overkwam Veerman het noodlot: na een slecht half uur werd hij gewisseld door Ronald Koeman. Tegen Roemenië kwam Veerman 25 minuten voor tijd in het veld en kon zich enigzins revancheren bij Oranje. "Uiteindelijk was het voor mij jammer dat er zoveel dagen tussen zaten, je hebt dan zin om het gewoon weer te laten zien. Dan duurt een week net te lang, vind ik", aldus de middenvelder. 

Het duel met Oostenrijk is Veerman niet in de koude kleren gaan zitten. "Het was niet de makkelijkste week uit m’n carrière. De eerste twee dagen waren even moeilijk. Daarna heb ik de knop omgezet." Een verklaring voor zijn slechte spel heeft de Volendammer niet. "Ik heb geen verklaring gevonden en ik ben er ook wel klaar mee. Ik heb daar na de familiedag een streep onder gezet. Ik heb er niet zoveel meer aan om erop terug te blikken."

De kritiek op de middenvelder was na afloop van de wedstrijd tegen Oostenrijk niet mals. Volgens veel analisten zou de interlandcarrière van Veerman erop zitten na de slechte prestaties. "Normaal gesproken zie ik van alles voorbij komen, maar ik heb na die dag gezegd: ik schakel mijn internet uit. Dat kan niet helemaal, dus sommige dingen hoor je wel voorbijkomen. Ik heb dus veel dingen niet gelezen en dat is maar goed ook."

Veerman heeft veel gehad aan zijn teamgenoten om de wedstrijd tegen Oostenrijk te verwerken. "Ze hebben me goed opgevangen, ook de dagen erna. De trainer heeft me ook goed beetgepakt en gezegd: knop om, we zijn door in het toernooi, gewoon goed trainen. Dat zijn belangrijke dingen geweest."