Bosz neemt het op voor PSV'er: 'Zo heb ik hem zelf op de training nooit gezien'

Bosz neemt het op voor PSV'er: 'Zo heb ik hem zelf op de training nooit gezien'
4 juli om 08:02

Peter Bosz had te doen met Joey Veerman na zijn dramatische optreden in het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. De oefenmeester van PSV neemt het op voor zijn pupil en VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Veerman kwam tegen Oostenrijk dramatisch voor de dag. Na een half uur werd de middenvelder uit zijn lijden verlost en na afloop kwam er een bak kritiek op zijn prestatie. Veerman wist zelf ook wel dat zijn wedstrijd ondermaats was, maar hij werd het kind van de rekening.

Hoe reageert Bosz op het optreden van Veerman?

Bosz geeft in gesprek met Voetbal International aan dat ook hij Veerman vond tegenvallen. "Dat was Joey niet. Zo heb ik hem zelfs op de training nooit gezien, ook niet als hij een mindere dag had. En dan hoor je dezelfde mensen die zeiden dat hij naar Real Madrid moest, daarna zeggen daarna dat zijn interlandcarrière voorbij was. Dat is opportunisme."

Ondanks het mindere optreden herpakte Veerman zich bij zijn invalbeurt tegen Roemenië. Bosz geeft aan nog altijd vertrouwen te hebben in zijn kwaliteiten. "Ik heb zeker wel even contact met hem gehad. Dat hij zich niet gek moet laten maken, is iets dat ik tegen Joey niet hoef te zeggen. Het is niet zo spannend, we hebben elkaar een paar keer gesproken via de app. De laatste keer heb ik daar even mee gewacht, omdat ik wist dat hij toch honderdduizenden appjes zou krijgen. Ik heb hem toen even wat met rust gelaten."