VN Teamcombo Portugal Frankrijk

VN Teamcombo: Ronaldo krijgt laatste kans, Franse controleur terug van weggeweest

5 juli om 15:15

De kwartfinales gaan vrijdagavond van start met heerlijke affiches, waaronder de kraker tussen Portugal en Frankrijk. VoetbalNieuws.nl duikt in de selecties van beide landen en presenteert de VN Teamcombo: de beste basiself van de twee elftallen gecombineerd!

Doelman: Costa
Diogo Costa was in de achtste finales de redder in nood voor Portugal door drie strafschoppen achter elkaar te pakken in de penaltyreeks. Buiten het feit dat Costa een waanzinige penaltystopper is, is de sluitpost ook in de reguliere speeltijd van grote waarde voor de ploeg, waardoor Mike Maignan afvalt.

Rechtsback: Cancelo
Cancelo was een jaar of twee geleden nog de beste rechtsback ter wereld. De Portugees moest vertrekken bij Manchester City na onvrede, maar de speler staat nog altijd zijn mannetje. 

Rechter centrale verdediger: Rúben Dias
Rúben Dias arriveerde in 2020 bij Manchester City en pakte vervolgens vier landstitels op rij bij The Citizens, een prestatie die niet eerder in de Premier League is voorgekomen. Dayot Upamecano komt in onze optiek niet in de buurt van de Portugees.

Linker centrale verdediger: Saliba
William Saliba was het afgelopen seizoen misschien wel de meest stabiele kracht van Arsenal, en dat zegt veel. The Gunners kwamen net tekort voor een landstitel, maar hebben laten zien een echte contender te zijn om het City lastig te maken. Saliba dirigeert, zowel in de Premier League als in de Franse ploeg.  

Linksback: Theo Hernández
Op de linksback staat Theo Hernández klaar. De linksback van AC Milan wordt beschouwd als een van de besten op zijn positie. Nuno Mendes moet deze keer op de bank plaatsnemen.

Verdedigende middenvelders: Kanté en Tchouaméni
Het verdedigend blok van Frankrijk is er een van uitersten: aan de linkerkant staat N'golo Kanté, terwijl Aurelien Tchouaméni naast hem staat. Kanté was werelds in zjin periode bij Chelsea, maar door een transfer naar Saudi-Arabië leek zijn topcarrière voorbij. Kanté heeft echter vriend en vijand verbaasd en is topfit. Tchouaméni is daarentegen een jong toptalent van Real Madrid.  

Rechtermiddenvelder: Bruno Fernandes
Bruno Fernandes lijkt toe aan een stap na een lange periode op Old Trafford en de speler laat ook dit EK zien over een behoorlijk niveau te beschikken. De Portugees kan misschien niet altijd door één deur met Cristiano Ronaldo, maar toch zetten we hem erin. 

Linkermiddenvelder: Antoine Griezmann
Antoine Griezmann viel tegen tijdens zijn korte periode bij FC Barcelona, maar inmiddels is de Fransman weer dirigent pur sang. Griezmann weet altijd de ruimtes te vinden, is accuraat met zijn schoten en kan de bal overal plaatsen. Kylian Mbappé zal dankbaar zijn dat Griezmann bij hem in de ploeg zit.

Linksbuiten: Kylian Mbappé
Het blok Mbappé-Griezmann zorgt al jaren voor zorgen bij de verdediging van de tegenstander. Mbappé was dit EK pas goed voor één goal, maar de topspits lijkt steeds meer klaar voor een hoofdrol. In de WK-finale op Qatar was de speler nog goed voor een hattrick. Onomstreden.

Rechtsbuiten: Cristiano Ronaldo
Op de rechtsbuiten een meer controversiële keuze: Ronaldo. De vedette speelt nog altijd alle wedstrijden op het EK, maar lijkt wel bezig aan zijn laatste Europese eindtoernooi. Ronaldo is de laatste jaren wat minder extreem geworden in zijn houding en geeft ook vaak de beslissende assist. Door die verandering kan Ronaldo nog altijd belangrijk zijn voor de ploeg, al is het in ons comboteam wellicht meer om Mbappé te bedienen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)