PSV treft peperduur PSG: dit zijn de selectiewaardes van beide ploegen

PSV treft peperduur PSG: dit zijn de selectiewaardes van beide ploegen
Vandaag om 09:23

PSV gaat dinsdagavond op bezoek bij Paris Saint-Germain. De Parijzenaren staan bekend als een club van het grote geld en smeten de laatste jaren met flink wat miljoenen. VoetbalNieuws pakt de cijfers erbij en vertelt je wat beide selecties waard zijn.

PSV is dit seizoen goed bezig. De Eindhovenaren lieten in de competitie nog geen punt liggen, maar Europees legde de ploeg van peter Bosz het met 3-1 af tegen Juventus. Sporting CP pakte in Eindhoven een punt en nu wacht het kapitaalkrachtige PSG.

Hoeveel zijn de selecties van PSG en PSG waard?

PSV mag niet klagen. Afgelopen zomer werd er aan de sterkhouders getrokken, maar de bedragen die PSV verlangde werden niet op tafel gelegd. Zo spelen Joey Veerman, Jerdy Schouten, Olivier Boscagli en Johan Bakayoko nog altijd in Eindhoven. In totaal is de selectie van de Eindhovenaren volgens Transfermarkt 338,35 miljoen euro waard. Dertien spelers zijn meer dan tien miljoen euro waard, met Bakayoko als duurste speler. De Belg vertegenwoordigd een waarde van 45 miljoen euro, tien miljoen meer dan Veerman en Schouten. Echter zijn zij beide afwezig tegen PSG, net als de waardevolle Hirving Lozano en Sergino Dest. Hierdoor daalt de inzetbare selectiewaarde naar 231.35 miljoen euro.

PSG aan de andere kant lacht om deze cijfers. Daar zijn slechts zes spelers minder dan tien miljoen euro waard en negen voetballers vertegenwoordigen een hogere waarde dan de duurste PSV’er. Bradley Barcola is met 65 miljoen euro de duurste speler. Vlak achter hem staan met waardes van zestig miljoen euro Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi, Joao Neves en Warren Zaïre-Emery. De totale waarde van PSG is 892,50 miljoen euro, maar ook zij kampen met blessures. Presnel Kimpembe, Gancalo Ramos en Lucas Hernández zijn afwezig. Hierdoor daalt de inzetbare selectiewaarde naar 793,5 miljoen euro. Dat is 3,4 keer meer dan de waarde van PSV.