Update: 'Klopp ziet job als bondscoach niet zitten en wil nog steeds een break'

'Klopp kan als bondscoach aan de slag na teleurstellende Copa América'
11 juli om 18:50
Laatste update: 11 juli om 18:50

De Amerikaanse voetbalbond is bij de zoektocht naar een nieuwe bondscoach uitgekomen bij Jürgen Klopp. Volgens The Independent heeft de bond al contact gelegd met de oud-trainer van onder andere Liverpool.

Gregg Berhalter werd deze week ontslagen na een teleurstellende Copa America. De Verenigde Staten werden in de groepsfase uitgeschakeld op eigen bodem, wat leidde tot zijn ontslag. Berhalter’s tweede termijn als bondscoach kwam daarmee ten einde.

Volgens The Independent is er al contact geweest met Klopp over de mogelijkheid om Berhalter te vervangen. De VS bereiden zich voor op het WK 2026, dat ze samen met Canada en Mexico zullen organiseren. Amerika wil op dat toernooi beter presteren dan hun achtste finale plek in Qatar.

Klopp verliet deze zomer na negen jaar Liverpool. Onder zijn leiding won de club hun eerste Premier League titel in dertig jaar en ook de Champions League. De voormalige coach van Borussia Dortmund gaf bij zijn vertrek aan dat hij “op” was en een pauze wilde nemen.

Voor Klopp zou een stap naar het internationale voetbal een andere uitdaging zijn met minder dagelijkse druk dan bij een club. Berhalter’s vertrek kwam na een jaar terug in zijn rol als bondscoach. Zijn team kampte met inconsistentie en werd verslagen door Uruguay en Panama, wat leidde tot een vroege uitschakeling. 

De Amerikaanse media, waaronder ESPN en Fox, wijzen al naar Klopp als de ideale kandidaat. De Duitse trainer zou interesse hebben getoond in een rol als bondscoach, hoewel hij eerder aangaf een sabbatical te willen nemen. De komende weken zullen uitwijzen of Klopp bereid is de uitdaging aan te gaan.

Update: Engelse media weten te melden dat Klopp niet aan de slag zal gaan als nieuwe bondscoach van de Verenigde Staten. De ex-manager van Liverpool wil nog steeds een break nemen van de voetballerij en gaat niet in op het aanbod.