Welke rol gaat Klopp bij Liverpool spelen

Klopp laat Liverpool niet helemaal achter zich: deze rol gaat de manager vertolken

29 mei om 12:45

Na de laatste Premier League wedstrijd van het seizoen zat de dienstperiode van Jürgen Klopp bij Liverpool erop. De Duitser geeft het stokje over aan Arne Slot, maar toch blijft hij nog wel betrokken bij The Reds. Welke rol gaat Klopp vervullen? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Het was een groot spektakel het afscheid van Klopp op Anfield. In plaats van een emotionele speech kwam de Duitser met een liedje over Slot. Daarmee kwam aan elke laatste speculatie een eind en een paar dagen later maakte Liverpool bekend dat Slot getekend had tot medio 2027. Klopp gaf eerder aan de komende tijd te stoppen met coachen, maar toch blijft hij ondanks zijn vertrek als manager betrokken bij de voetbalclub Liverpool.

Welke rol gaat Klopp vertolken bij Liverpool?

Hoewel Klopp niet meer langs het veld zal staan als manager van The Reds blijft hij wel betrokken bij Liverpool. Tijdens zijn ambtstermijn werd de Duitser ambasadeur van de LFC Foundation. Het goede doel van Liverpool FC is officieel verbonden aan de voetbalclub en heeft als doel: 'Om de LFC-familie samen te brengen om levensveranderende kansen te creëren voor jongeren en hun gezinnen', zo valt de lezen op de clubwebsite. 'De Foundation levert een breed scala aan programma's in gebieden waar grote behoefte bestaat in de stadsregio van Liverpool en daarbuiten. Wij leveren onze activiteiten op scholen en binnen de gemeenschap. We ondernemen ook andere liefdadigheidsactiviteiten namens Liverpool Football Club.'

Ondanks zijn vertrek zal Klopp wel zijn rol behouden als ambasadeur van de Liverpool, zo gaf hij toe in een evenement van de LFC Foundation. "Ik was negen jaar in Engeland, dit soort dingen doen we niet in Duitsland, om de sleutel van de stad te krijgen, ik weet niet zeker wat je daarvoor in Duitsland moet doen, maar het is niet alleen maar coachen het voetbalteam. Het betekent veel en het brengt verantwoordelijkheid met zich mee, en ik houd ervan deze verantwoordelijkheid zoveel mogelijk na te leven."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!