Samenvatting: Colombia plaatst zich na zege voor de finale van de Copa América

11 juli om 09:30

Colombia heeft de finale van de Copa América bereikt door Uruguay met 1-0 te verslaan. De enige treffer kwam van Jefferson Lerma. De finale tegen Argentinië vindt zondag plaats.

In de 39e minuut kopte Lerma de bal in het net na een assist van James Rodríguez, zijn zesde van het toernooi. Hiermee brak Rodríguez het record van Lionel Messi voor het meeste aantal assists in één Copa América. Uruguay had meerdere kansen, vooral via Darwin Núñez en Luis Suárez, maar wist niet te scoren.

Núñez miste drie grote kansen, en Suárez raakte de paal in de tweede helft. Colombia speelde de hele tweede helft met tien man na een rode kaart voor Daniel Muñoz. Ondanks een man minder wist Colombia de voorsprong vast te houden en hun ongeslagen reeks te verlengen naar 28 wedstrijden, een nationaal record.

Na het eindsignaal ontstonden er vechtpartijen op hetveld. Darwin Núñez en Ronald Araújo van Uruguay raakten betrokken bij een gevecht met Colombiaanse fans. Uruguay-aanvoerder José María Giménez verklaarde dat de spelers hun families probeerden te beschermen. "Het was een ramp. Er was geen politie en we moesten onze gezinnen verdedigen. Dit is de schuld van een paar mensen die teveel hadden gedronken," aldus Giménez.

Colombia, dat in 2001 voor het eerst en tot nu toe laatst de Copa América won, neemt het maandag op tegen titelverdediger Argentinië in een spannende finale.