François Letexier is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter tijdens EK-finale

UEFA onthult scheidsrechter voor EK-finale: Spanje - Engeland in Franse handen

11 juli om 12:27
Laatste update: 12 juli om 07:02

François Letexier krijgt de eer om de EK-finale tussen Spanje en Engeland te fluiten. De pas 35-jarige Franse arbiter is daarmee een van de jongste scheidsrechters ooit die een finale van een eindtoernooi onder zijn hoede krijgt.

Letexier krijgt zondag in Berlijn ondersteuning van twee Franse assistenten. Dat zijn Cyriel Mugnier en Mehdi Ramouni. De Poolse Szymon Marciniak - die de leiding had over de laatste WK-finale en door velen naar voren werd geschoven om nu opnieuw de finale te fluiten - is vierde official.

Letexier had tijdens dit toernooi al drie wedstrijden onder zijn hoede. Dat waren Kroatië - Albanië, Denemarken - Servië (beide groepsfase) en Spanje - Georgië (kwartfinale). In totaal floot de Fransman al 65 officiële wedstrijden voor de UEFA.

Letexier is met zijn 35 jaar nog redelijk jong, maar niet de jongste scheidsrechter ooit die de finale van een WK of EK floot. Dat is nog altijd Ivan Eklind, die op 28-jarige leeftijd de WK-finale van 1934 tussen Italië en Tsjecho-Slowakije floot.