Sneijder reageert op beschuldiging van Turkse witwaspraktijken: 'Niet de waarheid'

Sneijder reageert op beschuldiging van Turkse witwaspraktijken: 'Niet de waarheid'
11 juli om 17:38

Wesley Sneijder wordt er in Turkije van verdacht dat hij banden heeft met de internationale misdaadorganisatie Comanchero en dat hij betrokken is geweest bij het witwassen van geld. Zelf ontkent hij dit op Instagram in alle toonaarden.

Volgens een rapport van MASAK - een organisatie die de financiën van criminelen opspoort - heeft Sneijder aandelen in een bedrijf dat betrokken is bij witwaspraktijken van de Comanchero. De naam van de recordinternational is opgedoken in documenten tussen 2013 en 2017, de periode waarin hij voor Galatasaray speelde. Volgens het bureau is Sneijder een 'geheime partner' van de organisatie.

'Het nieuws dat sinds de ochtenduren over mij verspreid werd in verschillende media, vooral Turkse media, geeft niet de waarheid weer', begint Sneijder op Instagram. 'Ik ben diep bedroefd over de verspreiding van dit nieuws in Turkije, mijn tweede thuis.'

'Medewerkers hebben het bedrijf aan mij voorgesteld als een zeer goed bedrijf en op de een of andere manier heeft dat me vertrouwen gegeven', gaat Sneijder verder. 'Ik heb op een legale en transparante manier aandelen gekocht. Ik heb echter in geen enkele vorm winst gemaakt vanaf het moment dat ik de aandelen heb gekocht tot nu toe', besluit Sneijder, die overweegt om juridische maatregelen te nemen als er volgens hem meer misleidende desinformatie wordt verspreid.