Zirkzee maakt toptransfer naar Manchester United

Ten Hag en Manchester United hebben beet: Zirkzee maakt toptransfer naar Engeland

14 juli om 16:31

Joshua Zirkzee heeft zijn toptransfer naar Manchester United te pakken. De 23-jarige spits komt voor ruim veertig miljoen euro over van Bologna en tekent voor vijf seizoenen op Old Trafford.

Zirkzee heeft een topjaar met Bologna achter de rug, wat werd beloond met een oproep voor het Nederlands elftal en interesse van meerdere Europese topclubs. AC Milan was lang in de markt voor de geboren Schiedammer, maar het is het Manchester United van manager Erik ten Hag dat toeslaat en Zirkzee voor vijf jaar vastlegt. 

Zirkzee krijgt een korte vakantie nu het EK in Duitsland erop zit. De aanvaller mocht tegen zowel Turkije als Engeland kort invallen, maar kon niet voorkomen dat Oranje in de laatste minuut werd uiteschakeld in de halve finale. Bologna ontvangt over drie termijnen een transfersom van ruim veertig miljoen euro van de Engelse grootmacht.

Na zijn vakantie zal Zirkzee zich melden in Manchester, waar hij ook landgenoot en Oranje-ploeggenoot Matthijs de Ligt lijkt te treffen. De voormalig verdediger van Ajax en Juventus heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar United, dat eerder deze transferperiode Nederlanders René Hake en Ruud van Nistelrooij presenteerde als nieuwe stafleden.