Overname Vitesse op de tocht: Franke dreigt met terugtrekking

Overname Vitesse op de tocht: Franke dreigt met terugtrekking
12 juli om 13:01
Laatste update: 12 juli om 13:04

Guus Franke dreigt zich terug te trekken als overnamekandidaat van Vitesse als de KNVB de overdracht van de aandelen niet voor 22 juli goedkeurt. De KNVB heeft de beslissing over de toekomst van de club uitgesteld, omdat de begroting nog niet op orde is.

De beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse heeft duidelijkheid geëist over de overdracht van de aandelen. Onlangs bereikten Franke en Coley Parry, de huidige schuldeiser, overeenstemming over de aflossing van de schuld van veertien miljoen euro van Vitesse aan Parry. Als de overdracht niet tijdig plaatsvindt, komt deze deal in gevaar. Franke noemt een langdurig uitstel een "doodvonnis", meldt De Gelderlander.

Vitesse heeft opnieuw extra tijd gekregen om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen. De beroepscommissie van de KNVB wil uiterlijk 22 juli een besluit nemen over de licentie. De commissie geeft de club uitstel vanwege "de positieve ontwikkelingen binnen de club de afgelopen periode", aldus de KNVB.

De licentie van Vitesse werd vorige maand ingetrokken door het ontbreken van een sluitende begroting, bankrekening en accountant. Volgens Franke zijn deze zaken inmiddels geregeld, maar moeten ze nog voor 22 juli worden aangetoond bij de beroepscommissie. Franke benadrukt dat Vitesse geen tijd heeft voor een langdurig proces. "Alles wat de KNVB verlangde, is gedaan. Het geld staat klaar. Daarom vinden wij het onbegrijpelijk dat de KNVB zichzelf nu nog eens maanden gunt om de wijziging van zeggenschap door deze overname te beoordelen."