Opluchting voor MVV: begroting goedgekeurd, profvoetbal verzekerd

Opluchting voor MVV: begroting goedgekeurd, profvoetbal verzekerd

12 juli om 13:58

De KNVB heeft de begroting van MVV Maastricht voor het seizoen 2024/2025 goedgekeurd. Dat betekent dat de club verzekerd is van deelname aan de Keuken Kampioen Divisie.

In maart kwam MVV in acute financiële problemen doordat een Amerikaanse aandeelhouder zich terugtrok. Om een faillissement te voorkomen, startte de club een WHOA-traject om regelingen met schuldeisers te treffen. De nieuwe begroting van MVV werd door de KNVB beoordeeld en goedgekeurd, zonder rekening te houden met de uitkomsten van het WHOA-traject.

"De licentiecommissie is zich ervan bewust dat hierdoor de daadwerkelijke cijfers gunstiger zullen uitvallen ten opzichte van de ingediende begroting, waardoor het niet noodzakelijk is dat MVV nadien nog een nieuwe begroting hoeft in te dienen", aldus de KNVB. Algemeen directeur Laura van Leeuwen reageerde positief. "We hebben het niet alleen snel en zorgvuldig gedaan, maar de KNVB heeft ook de begroting zoals wij die hebben ingediend onverkort overgenomen. Dat is een blijk van vertrouwen vanuit de KNVB in het nieuwe MVV."

Dankzij een collectief van lokale ondernemers kon MVV een nieuwe begroting opstellen en het profvoetbal veiligstellen. De goedkeuring door de KNVB zorgt ervoor dat MVV zich kan richten op het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.