Bizarre statistieken: deze speler van Spanje verloor nog nooit een interland

Welke speler verloor nog nooit een interland voor Spanje?
13 juli om 08:19

Zondagavond staat de finale van het EK in Duitsland op het programma. Hierin zal Spanje het gaan opnemen tegen Engeland. Wereldsterren als Bellingham en Rodri zullen veel in de aandacht komen, maar er is ook een speler van Spanje die nog nooit een interland heeft verloren. Wie is dat? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Zondagavond wordt er om 21.00 uur in Berlijn afgetrapt voor de finale van het EK. Aan de aftrap verschijnen de grootste sterren van de Europese competities, die een enorme marktwaarde hebben. Toch zijn er ook spelers in de selecties die onderbelicht raken. Een voorbeeld hiervan is Fabián Ruiz. De Spaanse middenvelder droeg 29 keer het shirt van Spanje en verloor er geen één. De 28-jarige speler speelt een ijzersterk toernooi en was belangrijk met twee doelpunten en twee assists.

De middenvelder van Spanje maakte zijn eerste minuten in het profvoetbal bij Real Betis. In 2018 maakte hij de overstap naar Napoli. Hier speelde hij vier seizoenen en kwam 125 keer in actie voor de Italianen. Hierin wist hij achttien doelpunten te maken. In 2022 maakte hij de stap naar PSG. Dit is zijn huidige club en hier heeft hij 48 wedstrijden op zijn naam staan met vier doelpunten en vijf assists.