Dit zegt Ajax-trainer Farioli over vleugelaanvaller Carlos Forbs

Wat vindt de trainer van Ajax van Carlos Forbs?
13 juli om 08:48
Laatste update: 13 juli om 08:58

Carlos Forbs heeft in de eerste weken van de voorbereiding een goede indruk gemaakt op trainer Francesco Farioli. De aanvaller hoopt op een beter seizoen dan vorig jaar. VoetbalNieuws.nl zet de belangrijkste uitspraken van speler en trainer voor je op een rij.

Forbs kende een moeizaam debuutseizoen bij Ajax. In de winterstop kon hij terugkeren naar Engeland, maar hij bleef vechten voor zijn plek in de Johan Cruijff Arena. Dat werpt nu zijn vruchten af. "Ik heb nog niet met de trainer gesproken over mijn rol, maar hij heeft voor iedereen een plan," zegt Forbs tegen Voetbal International. "We zullen zien wat zijn plan voor mij is. Ik speel het liefst op links, maar of de trainer me nu links of rechts neerzet, ik zal mijn ding doen."

"We hebben hem al bekeken in onze eigen analyse van de selectie, voor ik naar Ajax kwam," vertelt Farioli. "Hij is een pure buitenspeler. Een speler die interessant kan zijn op de linker- of rechterflank. Ik ben heel blij met zijn inzet en het werk dat hij erin stopt." De trainer erkent dat hij Forbs soms tot de orde moet roepen. "Carlitos!! Om hem te herinneren aan zijn taken op het veld. Maar een goede goal, een goede assist: we zijn blij met hem."

Afgelopen seizoen kwam de Portugees maar liefst 21 keer in actie voor de Amsterdammers. Hierin wist hij twee doelpunten te maken en drie assists te leveren. Ook was de twintigjarige aanvaller twee wedstrijden te bewonderen bij de beloften van Ajax. Hierin wist hij één doelpunt te maken.