AZ heeft beet en haalt vervanger voor Pavlidis: Parrott tekent tot 2029

AZ heeft beet en haalt vervanger voor Pavlidis: Parrott tekent tot 2029
13 juli om 13:22
Laatste update: 13 juli om 13:30

AZ heeft beet. De Alkmaarders hebben een opvolger gevonden voor Vangelis Pavlidis in de naam van Troy Parrott. VoetbalNieuws vertelt je hoe de deal in elkaar zit.

Pavlidis kroonde zich afgelopen jaar tot topscorer van de Eredivisie. Menig topclub in Europa toonde interesse, maar toen Benfica zich meldde was de aanvaller letterlijk verkocht. Twintig miljoen leverde de Griek op en die centen zijn nu opnieuw geïnvesteerd.

Hoe zit de deal met Parrott in elkaar?

Parrott tekent een contract voor vijf jaar bij AZ en komt over van Tottenham Hotspur. Naar verluidt kost de Ier inclusief bonussen acht miljoen euro. Daarmee is de 22-jarige aanvaller de duurste Alkmaarse aanwinst. Afgelopen seizoen maakte Parrott in dienst van Excelsior genoeg indruk om een transfer af te dwingen.

Zelf reageert de aanvaller opgetogen. "Het helpt voor mij dat ik vorig seizoen al in Nederland speelde en dus gewend ben aan de competitie en het leven hier. Kortom, ik ben heel erg blij om hier te zijn en kan niet wachten om de supporters in het stadion te ontmoeten."