'Zirkzee krijgt flinke concurrentie: United gaat voor Engelse EK-ganger'

'Zirkzee krijgt flinke concurrentie: United gaat ook voor Engelse EK-ganger'

13 juli om 14:14

Manchester United heeft naast Joshua Zirkzee ook interesse in Ivan Toney. De Engelse spits van Brentford, die een contract heeft tot 2025, wil graag naar United en zijn agent heeft Brentford al geïnformeerd.

Zirkzee staat op het punt om voor veertig miljoen euro van Bologna naar Manchester United te verhuizen. Hij kan zich opmaken voor concurrentie van zowel Rasmus Højlund als Toney. Dat nieuws is bevestigd door BILD en Sky Sport.

Manchester United heeft Toney overtuigd van een overstap naar Old Trafford. De club voerde gesprekken met de 28-jarige spits en hoopt hem voor 47 miljoen euro los te weken bij Brentford. Hiermee zou Toney de derde spitsenaanwinst worden na Zirkzee en Højlund.

Ondertussen wacht Sofyan Amrabat op duidelijkheid over zijn toekomst bij United. De Marokkaanse middenvelder, die vorig seizoen werd gehuurd van Fiorentina, hoopt op een permanente transfer. Volgens Fabrizio Romano neemt de club hier volgende week een beslissing over.

Zirkzee arriveerde vrijdag voor de medische keuring en lijkt klaar voor zijn transfer naar Manchester United. Bologna moet een groot deel van de transfersom afstaan aan Bayern München.