Waar en wanneer wordt Spanje gehuldigd na het behalen van de Europese titel?

Waar en wanneer wordt Spanje gehuldigd als het Europees kampioen is?
15 juli om 09:35
Laatste update: 15 juli om 09:20

Spanje heeft zondagavond een groot volksfeest ontketend na het behalen van de EK-titel. VoetbalNieuws vertelt je waar en wanneer het Spaanse elftal wordt gehuldigd na de vierde EK-zege in de historie van het land.

Wanneer wordt Spanje gehuldigd?

De huldiging zal na de EK-zege van Spanje plaatsvinden op de Plaza de Cibeles in Madrid. Deze viering begint om 22:00 uur op maandag 15 juli, een dag na de finale. Dat werd bevestigd door Maria Inmaculada Sanz Otero, de vice-burgemeester van Madrid. "Wij werken samen met de federatie aan de voorbereidingen voor de viering", aldus Sanz Otero.

Waar wordt Spanje gehuldigd als het het EK wint?

De Plaza de Cibeles is een bekende plek voor Spaanse voetbalfans. Hier werd ook het EK-succes van 2012 gevierd. De Spaanse voetbalbond zal het publiek na de overwinning informeren over de aankomst en de route van de spelers door de stad. De Cibeles en andere iconische locaties in Madrid, zoals Neptuno en de Puerta de Alcalá, worden versierd met de kleuren van het nationale elftal.

Daarnaast werden er op de avond van de finale grote schermen worden geplaatst op Plaza de Colón en bij Madrid Río, zodat fans de wedstrijd konden volgen. Ook het Palacio del Hielo had een groot scherm van 350 vierkante meter om de wedstrijd uit te zenden.