'PSV troeft buitenlandse concurrentie af en legt talent langer vast'

'PSV troeft buitenlandse concurrentie af en legt talent langer vast'
13 juli om 18:01

PSV heeft een grote slag geslagen door Tygo Land voor een lange periode aan zich te binden. Land, uitgeroepen tot beste talent van de Keuken Kampioen Divisie van vorig seizoen, heeft een nieuw contract getekend bij de club. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Het achttienjarige talent heeft een contract getekend dat loopt tot medio 2029. PSV zal dit naar verwachting dit weekend officieel bekendmaken. Afgelopen zaterdag speelde Land al mee in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (1-1), waar hij na zestig minuten het veld betrad.

Land is geboren in het Drentse Peize en maakte twee jaar geleden de overstap van sc Heerenveen naar PSV voor een bedrag van 700.000 euro. Sindsdien is zijn waarde aanzienlijk gestegen dankzij zijn sterke optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen zal hij daar nog enkele wedstrijden spelen, maar PSV wil hem ook vaker inzetten in het eerste team.

Ondanks interesse van meerdere binnen- en buitenlandse clubs, heeft Land ervoor gekozen om bij PSV te blijven. Volgens het ED voelt hij zich goed bij de club en heeft hij vertrouwen in zijn kansen onder de technische leiding en directie van PSV.