Driouech maakt zijn officieuze debuut voor PSV: 'Zes maanden te laat'

Dit zegt Driouech na zijn officieuze debuut voor PSV in oefenduel met Club Brugge

13 juli om 19:45

Afgelopen winter stond Couhaib Driouech op het punt om naar PSV te gaan, maar de transfer ketste destijds af. Inmiddels is de aanvaller toch in dienst van PSV en zaterdag maakte de hij in een oefenduel met Club Brugge eindelijk zijn debuut voor de Eindhovenaren.

In een oefenwedstrijd tegen Club Brugge stond Driouech ruim een uur op het veld. "Eigenlijk zes maanden te laat," lachte Driouech na afloop bij Ziggo Sport, verwijzend naar zijn mislukte transfer in de winterstop.

Driouech werd deze zomer voor drie miljoen euro overgenomen van Excelsior. "Het is een eer om dit shirt aan te mogen trekken en ik ben heel blij dat ik hier speel," zegt Driouech. "Het is nu mijn eerste week hier en je merkt wel een verschil in niveau. Ze blijven constant druk zetten. Het is even wennen aan de intensiteit en de kwaliteit van het team."

PSV wilde Driouech niet naar de Olympische Spelen laten gaan met Marokko, wat voor de speler geen reden was om niet naar Eindhoven te komen. "Ik heb veel met de bondscoach gesproken, maar PSV wilde me niet naar de Spelen laten gaan. Dat begrijp ik ook, dat heeft voor mij geen rol gespeeld om niet naar PSV te komen," legt Driouech uit.

Over zijn eerste minuten bij PSV is Driouech tevreden, maar hij ziet ruimte voor verbetering. "Het was mijn eerste wedstrijd, dus het is gewoon wennen. Ik verwacht veel meer van mezelf. Het was de eerste wedstrijd, vanaf nu moet het alleen maar beter."