'Duitse EK-sensatie wil Dortmund verlaten en staat voor transfer naar AC Milan'

'Duitse EK-sensatie wil Dortmund verlaten en staat voor transfer naar AC Milan'

13 juli om 20:45

AC Milan heeft volgens de Italiaanse transferspecialist Gianluca di Marzio interesse in de Duitse spits Niclas Füllkrug als mogelijke vervanger voor de vertrokken Olivier Giroud. De club heeft al gesprekken gevoerd met de 31-jarige aanvaller en verwacht dat de onderhandelingen volgende week verder zullen gaan.

De transfer van Füllkrug hangt echter samen met de uitkomst van Serhou Guirassy's mogelijke overgang naar Borussia Dortmund. Als Guirassy naar Dortmund gaat, zal Füllkrug waarschijnlijk sneller vertrekken. De Duitse spits heeft aangegeven niet binnen de Bundesliga te willen blijven en staat open voor een lucratief aanbod van de Italianen.

Volgens Jonathan van Haaster, die ook di Marzio aanhaalt, is Füllkrug ontevreden met Dortmunds besluit om Guirassy binnen te halen. De spits, die nog een contract heeft tot 2026 bij Dortmund, wil graag vertrekken. AC Milan ziet in Füllkrug een geschikte kandidaat naast hun eerste keuze Álvaro Morata, die momenteel met Spanje de EK-finale voorbereidt.

Füllkrug waardeert Italië en staat open voor een verhuizing naar Milaan. Het komende uur zal duidelijk worden hoe ver de gesprekken gevorderd zijn. Duitse media bevestigen de wederzijdse interesse tussen Milan en Füllkrug. Dortmund-trainer Nuri Sahin wil Füllkrug echter niet kwijt en heeft tijdens het EK regelmatig contact gehouden met hem. Sahin hoopt beide spitsen, Guirassy en Füllkrug, in zijn selectie te houden.

De transfer van Guirassy naar Dortmund is nog niet zeker. De spits uit Guinee kwam niet door zijn medische keuring vanwege een blessure, maar Dortmund verwacht bij een volgende keuring groen licht te krijgen.