Berghuis ook komend seizoen Ajacied: "Ik wil dat gevoel weer erg graag hebben"

Berghuis ook komend seizoen Ajacied: "Ik wil dat gevoel weer erg graag hebben"

13 juli om 20:50

Steven Berghuis heeft na het gewonnen oefenduel tegen Rangers FC (2-1) bevestigd dat hij deze zomer bij Ajax blijft. "Dit jaar zeker wel", zei Berghuis tegen Voetbal International.

De 32-jarige middenvelder heeft nog een eenjarig contract in de hoofdstad. Berghuis benadrukte aan het weekblad dat hij graag bij Ajax wil blijven om dat speciale gevoel van spelen in de Arena weer terug te krijgen.

Berghuis maakte zijn eerste minuten van de voorbereiding tijdens de wedstrijd tegen Rangers FC. Hij droeg de aanvoerdersband en speelde een half uur als nummer 10, een positie die hij verkiest boven rechtsbuiten. "Ik denk dat mijn rol meer op het middenveld gaat worden", vertelde Berghuis. "Dat heeft wel mijn voorkeur."

Nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli lijkt veel vertrouwen te hebben in Berghuis. "Steven is zo'n slimme speler. Hij kan gevaarlijk zijn aan de binnenkant én de buitenkant, waar het team hem nodig heeft", aldus Farioli. Hij waardeert Berghuis' mentaliteit en kwaliteiten, wat duidelijk werd tijdens hun onderonsje na de wedstrijd.

Hoewel Berghuis afgelopen seizoen werd geteisterd door blessureleed, voelt hij zich nu weer fit en klaar om bij te dragen aan het succes van Ajax. Hij mistte de eerste twee oefenduels van de voorbereiding vanwege een kuitblessure, maar is blij dat hij weer fit is. "Mijn rug voel ik bijna niet meer. Ik heb het nu goed onder controle", verzekerde hij.

Berghuis erkende dat er voorzichtig interesse is van andere clubs, maar hij blijft gefocust op Ajax. "Ajax ziet mij, en zo zie ik dat zelf ook, dit seizoen zeker nog spelen voor Ajax", zei hij. In september zullen Berghuis en Ajax in gesprek gaan over de toekomst. Berghuis hoopt dat het team dit seizoen weer grote hoogten zal bereiken onder leiding van Farioli.