Burgemeester Arnhem doet oproep aan KNVB: 'Geef Vitesse de kans'

Burgemeester Arnhem doet oproep aan KNVB: 'Geef Vitesse de kans'

14 juli om 15:08

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft de KNVB in een brief gevraagd voetbalclub Vitesse te helpen met de licentie. Hij benadrukt de noodzaak van een nieuwe kans om de wederopbouw van de club mogelijk te maken.

Marcouch stelt dat Vitesse aan de rand van de afgrond staat. "Als we daar in vallen dan is het allemaal voorbij", schrijft hij. "Maar als we de licentie krijgen om komend seizoen weer mee te doen, dan bouwen we de club weer op. Nuchter en dichtbij. Correct en sluitend." Hij benadrukt dat Arnhem hoopt op de welwillende medewerking van de KNVB om de club deze kans te geven.

De KNVB heeft Vitesse afgelopen vrijdag extra tijd gegeven om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen. De beroepscommissie van de KNVB gaf de club uitstel door 'de positieve ontwikkelingen binnen de club in de afgelopen periode'. De beroepscommissie hoopt nu uiterlijk 22 juli een besluit te nemen. Die positieve ontwikkelingen verwijzen naar de komst van Guus Franke als geldschieter. De multimiljonair en Vitesse-fan heeft aangeboden de miljoenenschuld van de club aan te pakken en de begroting sluitend te maken.