'Ajax-doelman maakt verrassende keuze voor interlandcarrière'

'Ajax-doelman maakt verrassende keuze voor interlandcarrière'
14 juli om 15:36

Diant Ramaj, de doelman van Ajax, heeft ervoor gekozen om zijn interlandcarrière voort te zetten bij Kosovo. Dat nieuws werd bevestigd door Agim Ademi, de voorzitter van de Kosovaarse voetbalbond (FFK), tijdens een uitzending op ATV.

Ademi gaf aan dat er al geruime tijd contact is met Ramaj en zijn familie. "We hebben al eerder contact gehad. Diant, ook toen hij jonger was, heeft altijd laten zien dat hij een uitzonderlijke speler is", zei Ademi. "We hebben regelmatig contact met zijn vader, die goed bekend is met voetbal en zorg draagt voor zijn zoon. Ondanks een blessure die hij recent opliep, verwachten we dat hij zich snel bij ons team zal voegen", voegde hij toe.

Ramaj werd geboren in Stuttgart en groeide op in Duitsland, maar zijn ouders komen oorspronkelijk uit Kosovo. Hierdoor heeft hij de mogelijkheid om voor drie landen uit te komen: Duitsland, Albanië en Kosovo. In januari liet hij aan Het Parool weten een speciale band te hebben met Kosovo. "Ik ga nog elk jaar naar Kosovo. Het is mijn vaderland en dat blijft speciaal. Ik voel me verbonden met Gjakova en Kosovo."

Ondanks zijn liefde voor Kosovo en Albanië leek Ramaj aanvankelijk te kiezen voor Duitsland. "Ik moet een keuze maken, maar wil dat niet te snel doen. Kosovo en Albanië hebben me al benaderd. Ik heb gezegd dat ik tijd nodig heb, ook omdat ik hoop en wacht op Duitsland", zei hij destijds.

De concurrentie voor een plek als doelman bij Duitsland is echter groot, en Ramaj lijkt nu de knoop te hebben doorgehakt. Ademi hoopt dat Ramaj in september al onder de lat staat voor Kosovo in de Nations League-wedstrijden tegen Roemenië en Cyprus.