Deze Nederlander maakt vanavond alsnog kans op de EK-titel

Deze Nederlander maakt vanavond alsnog kans op de EK-titel

14 juli om 16:15

Zondagavond staat in Berlijn de EK-finale op het programma, waarin Engeland het opneemt tegen Spanje. Eén Nederlander speelt een cruciale rol in de Engelse staf: Jimmy Floyd Hasselbaink.

Jimmy Floyd Hasselbaink assistent bij Engeland

Hasselbaink, voormalig topspits en assistent-trainer bij Engeland, heeft zich onmisbaar gemaakt bij The Three Lions. De 52-jarige Nederlander heeft een sterke band met Engeland, waar hij een groot deel van zijn carrière doorbracht. Hij speelde 324 wedstrijden in Groot-Brittannië, waarvan 136 voor Chelsea, waarin hij 69 keer scoorde.

Na de teleurstellende uitschakeling van Engeland op het WK van 2022, werd Hasselbaink door bondscoach Gareth Southgate toegevoegd aan de technische staf. Southgate was op zoek naar nieuwe expertise en vond die in Hasselbaink, met wie hij eerder samenwerkte bij Middlesbrough. Sinds maart 2023 helpt de oud-spits de Engelse aanvallers en speelt hij een belangrijke rol in de voorbereiding op strafschoppen.

Hasselbaink is niet alleen geliefd vanwege zijn voetbalkennis, maar ook door zijn positieve invloed op de sfeer binnen het team. Spelers als Harry Kane en Luke Shaw prijzen zijn bijdrage. "Jimmy is top", aldus Kane. "Hij werkt veel met ons als aanvallers en zorgt voor een goede sfeer."

Zondag heeft Hasselbaink de kans om samen met Engeland de EK-titel te veroveren. Na de winst op Nederland in de halve finale, waarin Engeland met 2-1 won, is het vertrouwen groot. Spanje zal echter een geduchte tegenstander zijn.