Dit zegt Joshua Zirkzee over zijn transfer naar Manchester United

Dit zegt Joshua Zirkzee over zijn transfer naar Manchester United
14 juli om 17:34

Joshua Zirkzee heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij Manchester United. De spits, overgenomen van Bologna voor ruim veertig miljoen euro, is vastberaden om indruk te maken op Old Trafford. "Ik ben klaar om meteen impact te maken", aldus Zirkzee.

Zirkzee rondt transfer naar Manchester United af

De 23-jarige Zirkzee kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur in de Premier League. "Na gesprekken met de manager en de clubleiding weet ik hoe mooi de toekomst hier zal zijn. Ik kan niet wachten om mijn rol te spelen in het behalen van succes voor Manchester United", zegt Zirkzee. Hij benadrukt dat hij altijd alles geeft om te winnen en klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. "Het is een voorrecht om voor zo’n iconische club te mogen spelen. Na een korte pauze ben ik er klaar voor om meteen impact te maken."

Zirkzee kwam eerder uit voor Bayern München, waar hij zes prijzen won, en was afgelopen seizoen de revelatie bij Bologna met twaalf goals en zeven assists in 37 wedstrijden. Zijn sterke prestaties leverden hem de titel van Serie A Under-23 Speler van het Jaar op en zorgden er mede voor dat Bologna zich plaatste voor de Champions League. Bij Manchester United hoopt hij onder leiding van Erik ten Hag nog meer prijzen te winnen.

Dan Asworth over de komst van Zirkzee naar United

Sportief directeur Dan Ashworth van Manchester United is blij met de komst van Zirkzee. "Het binnenhalen van een aanvaller om deze toch al sterke linie te versterken was een belangrijk doel voor deze zomer. Joshua is een uitzonderlijk talent die klaar is om impact te maken. Zijn vermogen en verlangen om uit te groeien tot een speler van wereldklasse betekent dat hij een geweldige aanvulling zal zijn op de selectie voor het komende seizoen en daarna."

Manchester United, dat afgelopen seizoen achtste werd in de Premier League maar zich via de FA Cup alsnog wist te plaatsen voor de Europa League, begint maandag aan de voorbereiding met een oefenwedstrijd tegen Rosenborg. Zirkzee zal na zijn vakantie klaar zijn om zich bij het team te voegen en zijn stempel te drukken op het nieuwe seizoen.