'Feyenoord wil Amerikaanse middenvelder huren via constructie met Inter'

'Feyenoord wil Amerikaanse middenvelder huren via constructie met Inter'
15 juli om 10:11
Laatste update: 15 juli om 10:15

Feyenoord heeft interesse om Tanner Tessmann te huren van Internazionale, die hem deze week van Venezia FC wil overnemen. Dit meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

Inter is dicht bij een akkoord met Venezia en wil de 22-jarige middenvelder direct voor een jaar verhuren. Feyenoord is een van de geïnteresseerde clubs. Ook Ipswich Town uit Engeland wil Tessmann graag huren. Tessmann, geboren in Birmingham, speelde sinds 2021 voor Venezia en kwam daar tot 99 wedstrijden, waarin hij tien keer scoorde en vijf assists gaf. Daarnaast is hij tweevoudig international voor de Verenigde Staten.

Bij Feyenoord zou Tessmann mogelijk de opvolger kunnen worden van Mats Wieffer, die voor een recordbedrag van dertig miljoen euro naar Brighton & Hove Albion is vertrokken. Wieffer was een sleutelspeler in het elftal van Feyenoord, waarmee hij landskampioen werd en de KNVB-beker won. Tessmann heeft grote schoenen te vullen als hij naar De Kuip komt.

Volgens Romano ligt de marktwaarde van Tessmann rond de zeven miljoen euro, maar Venezia verlangt ongeveer acht miljoen euro voor de middenvelder. Inter is bereid dit bedrag neer te leggen en wil hem vervolgens uitlenen om elders speelervaring op te doen. Of dat in de Eredivisie of de Premier League zal zijn, blijft afwachten.

Met de interesse van Feyenoord en Ipswich Town is het nog onduidelijk waar Tessmann uiteindelijk terechtkomt. De komende dagen zullen waarschijnlijk meer duidelijkheid brengen over zijn toekomst.