Dit zegt Brian Priske over de oefenzege van Feyenoord op KRC Genk

Dit vindt Brian Priske van de oefenzege van Feyenoord op KRC Genk
13 juli om 16:13

Feyenoord heeft zaterdagmiddag haar tweede oefenwedstrijd onder de nieuwe trainer Brian Priske gewonnen. In De Kuip werd KRC Genk met 3-1 verslagen door een eigen doelpunt en treffers van Igor Paixão en Antoni Milambo. Na afloop vertelde Priske tegenover de clubmedia wat hij van de wedstrijd vond.

"Ik ben redelijk tevreden. We zijn pas twee weekjes bezig en we gaan nog meer stappen zetten", aldus de Deense coach, die Arne Slot opvolgt in Rotterdam. "Veel momenten in de hoge pressing vond ik goed, zowel voor als na rust."

Hij ziet echter ook voldoende ruimte voor verbetering. "We spelen nog een beetje te veel achteruit, ik wil juist heel graag naar voren. Dat moet ook nog beter."

Volgens Priske speelde Calvin Stengs een enorm sterke wedstrijd. "Hij was zeker goed vandaag. In de twee weken dat ik hier nu ben, zie ik een mooie voetballer. Iemand die weet waar hij moet lopen en weet hoe hij de ballen moet krijgen en geven. Hij heeft ook kwaliteiten in de kop. Hij was een van de uitblinkers vandaag."

Een grote smet op de oefenzege was echter het uitvallen van Quinten Timber. De middenvelder maakte na een blessure weer zijn rentree, maar moest de strijd al na een halfuur staken. "Hij kreeg een trap op zijn enkel, we moeten even afwachten hoe ernstig dat is. Ik hoop dat het meevalt", aldus Priske.