PSV behoudt speler uit kampioensselectie met rol in beloftenstaf

PSV behoudt speler uit kampioensselectie met rol in beloftenstaf
15 juli om 13:54

Boy Waterman blijft aan PSV verbonden. De veertigjarige oud-doelman stopt met profvoetbal en begint als keeperstrainer bij Jong PSV. Dat maakten de Eindhovenaren zojuist bekend.

Waterman zou aanvankelijk afscheid nemen van PSV vanwege zijn aflopende contract. In plaats daarvan gaat hij nu aan de slag als keeperstrainer bij de beloften en vervangt hij Kevin Begois, die doorschuift naar de A-selectie. Waterman, die zijn jeugdopleiding genoot bij Ajax, heeft gespeeld voor onder andere AZ, sc Heerenveen en PSV.

'Groenendijk in beeld als coach van Jong PSV'
Alfons Groenendijk is de belangrijkste kandidaat om hoofdtrainer van Jong PSV te worden. De zestigjarige trainer heeft echter nog andere opties en PSV wil de benoeming snel afronden omdat de competitie binnenkort begint. Aloys Wijnker is in beeld om hoofd opleidingen te worden, als opvolger van Ernest Faber. Wilfred Bouma blijft aan als assistent-trainer bij Jong PSV.

Vorig seizoen kreeg Waterman een passend afscheid tijdens de wedstrijd tegen RKC. Trainer Peter Bosz liet hem in de slotfase nog minuten maken in PSV 1. Zijn bijdrage aan het kampioensjaar werd meerdere keren geprezen binnen de selectie.