'FC Barcelona wil twee EK-winnaars inlijven en selectie snel rond hebben'

FC Barcelona wil twee EK-winnaars inlijven en selectie snel rond hebben'
16 juli om 07:50

Hansi Flick, de nieuwe coach van FC Barcelona, wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de samenstelling van zijn selectie. Hoewel de club naar financiële middelen blijft zoeken, worden er op korte termijn geen belangrijke aankondigingen verwacht. Toch weten de Catalanen volgens Mundo Deportivo waar zij zich willen versterken. 

De belangrijkste versterkingen die Barcelona wil binnenhalen, zijn een vleugelspeler en een middenvelder. Nico Williams van Athletic Club staat bovenaan de lijst als mogelijke vleugelspeler. Op het afgelopen EK, waar Spanje als winnaar uit de bus kwam, maakte de vleugelaanvaller indruk bij La Roja wat hem in de belangstelling van Barcelona heeft gezet. Voor de middenveldpositie is Mikel Merino van Real Sociedad de topkandidaat.

Barcelona zal de afkoopclausule van Nico Williams moeten betalen, omdat Athletic Club niet bereid is te onderhandelen. Dit wordt bemoeilijkt door de financiële beperkingen van Barcelona, die momenteel het 'fair play' financieel beleid van La Liga overschrijden. Joao Félix en Joao Cancelo, die vorig seizoen op huurbasis speelden bij Barcelona, keren mogelijk terug naar hun clubs. Cancelo, eigendom van Manchester City, zou zelfs kunnen deelnemen aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Barcelona in Orlando.

Voor Mikel Merino is nog geen formeel bod gedaan. Hij heeft nog een jaar contract bij Real Sociedad. Zijn vader, Miguel Merino, ziet de interesse van Barcelona als een positief teken van zijn prestaties bij Real Sociedad. Merino's transfer hangt af van de financiële ruimte die Barcelona kan creëren binnen de regelgeving van La Liga.