'Deze namen staan op de shortlist van de FA om Southgate op te volgen'

'Deze namen staan op de shortlist van de FA om Southgate op te volgen'
16 juli om 09:20

De Engelse voetbalbond heeft volgens The Telegraph een lijst samengesteld met mogelijke kandidaten om Gareth Southgate op te volgen als bondscoach van het Engelse nationale elftal. Op deze lijst staan onder andere Newcastle-manager Eddie Howe en voormalig Chelsea-manager Graham Potter.

Southgate heeft nog een contract heeft tot december, maar overweegt zijn toekomst na de recente nederlaag in de EK-finale tegen Spanje. De FA wil graag dat hij aanblijft tot het WK 2026, maar de beslissing ligt bij Southgate zelf. Een review van het Engelse optreden op het EK zal plaatsvinden, waarbij Southgate's toekomst een belangrijk bespreekpunt is.

Eddie Howe en Graham Potter behoren tot de topkandidaten volgens het Engelse medium. Ook de trainer van Engeland-onder 21, Lee Carsley staat volgens het medium op de shortlist om Southgate op te volgen. 

De FA wil echter niet beperken tot Engelse managers en overweegt ook buitenlandse kandidaten, mits zij voldoende kennis hebben van het Engelse voetbal en de taal vloeiend spreken. Zo wordt Mauricio Pochettino in verband gebracht met de functie. De trainer was afgelopen seizoen werkzaam bij Chelsea, maar is sinds deze zomer clubloos. Ook Thomas Tuchel staat op de lijst van de FA. De Duitser was in het verleden ook werkzaam bij Cheslea en zou daardoor een geschikte kandidaat zijn.