De mogelijke tegenstanders van Ajax in de derde voorronde van de Europa League

De mogelijke tegenstanders van Ajax in de derde voorronde van de Europa League
22 juli om 09:42
Laatste update: 22 juli om 09:17

Ajax speelt komende week tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League, maar de mogelijke tegenstanders in de derde voorronde zijn al bekend. De loting vindt plaats op maandag 22 juli. Ajax zal hierbij een geplaatste status hebben en zal spelen tegen een ongeplaatste club. VoetbalNieuws vertelt je wie dat kunnen zijn.

Ajax in de voorrondes van de Europa League

De UEFA verdeelt de clubs in twee routes: de Champions Route en de Main Path. Ajax valt in de Main Path. De Amsterdammers zullen dus loten tegen een ongeplaatste club, een ploeg met een lagere coëfficiënt. In totaal moet Ajax, met de tweede voorronde erbij, drie rondes overleven om de poulefase van de Europa League te bereiken.

In totaal nemen 26 teams deel aan de derde kwalificatieronde: 12 in de Champions Path en 14 in de Main Path. De indeling van de teams is gebaseerd op hun UEFA-clubcoëfficiënten voor 2024. Voor de winnaars van de tweede kwalificatieronde, die nog niet bekend zijn tijdens de loting, wordt de coëfficiënt van het hoogst gerangschikte team gebruikt. Voor de verliezers van de tweede kwalificatieronde van de Champions League wordt de coëfficiënt van het lager gerangschikte team gebruikt.

Veel teams komen uit de tweede voorronde van de Europa League. Enkele teams stromen direct in. Dat zijn Viktoria Plzen, Servette FC en Kryvbas Kryviy. Daarnaast komen er twaalf verliezers uit de tweede voorronde van de Champions League bij.

Mogelijke tegenstanders Ajax derde voorronde Europa League

Geplaatste teams
Winnaar van Ajax - FK Vojvodina
Winnaar van SC Braga - Maccabi Petah Tikva
Winnaar van Molde FK - Silkeborg
Viktoria Pilsen
Winnaar van Wisla Krakau/Llapi - Rapid Wien
Verliezer van Dynamo Kiev - Partizan Belgrado

Ongeplaatste teams (mogelijke tegenstanders Ajax)
Winnaar van Ruzomberok/Tobol - Trabzonspor
Winnaar van Kilmarnock - Cercle Brugge
FC Servette
Verliezer van FC Lugano - Fenerbahçe
Kryvbas Kryvy

Nog te bepalen status
Winnaar van Paksi FC/Corvinul Hunedoara - HNK Rijeka
Twee winnaars uit de tweede kwalificatieronde van de Europa League