Ramalho terug naar Brazilië: bij deze club gaat de oud-PSV'er spelen

Hier gaat Ramalho in Brazilië spelen
16 juli om 22:29

André Ramalho vervolgt zijn carrière in zijn geboorteland Brazilië. De 32-jarige verdediger heeft een tweejarig contract getekend bij Corinthians. De Braziliaan kwam bij PSV tot 81 wedstrijden en wist verschillende prijzen met de Eindhovenaren te winnen.

Ramalho liep onlangs uit zijn contract bij PSV. De Eindhovenaren wilden hem graag behouden, maar slaagden daar niet in. Corinthians profiteerde van zijn transfervrije status en haalde de routinier terug naar São Paulo. Ramalho speelde drie seizoenen bij PSV. Hij kwam in 2021 over van RB Salzburg en droeg in totaal 128 keer het shirt van de Eindhovenaren. Hij won twee keer de KNVB Beker en werd een keer landskampioen.

Ramalho nam afscheid bij PSV met de landstitel. Sinds 2011 speelde hij in Europa bij onder meer Red Bull Salzburg, FC Liefering, Bayer Leverkusen en FSV Mainz 05. Ondanks een nieuw voorstel van PSV koos Ramalho voor een terugkeer naar Brazilië. PSV versterkte zich al met Ryan Flamingo van FC Utrecht en hoopt ook Sepp van den Berg van Liverpool aan te trekken. Daarnaast kwam de Belgische jeugdinternational Madi Monamay over van Bayer Leverkusen en sluit aan bij Jong PSV.

Met deze transfer keert Ramalho terug naar zijn roots. Corinthians, een club uit de metropool São Paulo, heeft hiermee een ervaren verdediger in huis gehaald. Ramalho heeft tot medio 2026 getekend bij de club.