FA overweegt 'droomkandidaat' als bondscoach Engeland

FA overweegt te wachten op deze 'droomkandidaat' als bondscoach van Engeland

16 juli om 23:09

De Engelse voetbalbond (FA) is bereid te wachten op Pep Guardiola als nieuwe bondscoach. Volgens The Independent is de FA van plan om een interim-coach aan te stellen totdat Guardiola in 2025 beschikbaar is.

Het contract van Guardiola bij Manchester City loopt tot medio 2025. De FA ziet de Catalaan als de perfecte opvolger van Gareth Southgate, die onlangs zijn vertrek aankondigde. Een interim-manager zou in de tussentijd het stokje overnemen.

Guardiola heeft in het verleden interesse getoond in een rol als bondscoach, met Brazilië hoog op zijn lijstje. De kans dat hij Spanje gaat coachen is klein, omdat hij zich identificeert als Catalaan. De FA zou Guardiola willen overtuigen door te benadrukken dat hij Engeland kan helpen om na lange tijd weer een internationaal toernooi te winnen.

De huidige trainer van de Engelse Onder-21, Lee Carsley, wordt genoemd als mogelijke interim-coach. Hij zou de nationale ploeg kunnen leiden tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. Guardiola zou zich dan kunnen concentreren op zijn laatste seizoen bij Manchester City.

Guardiola staat sinds 2016 aan het roer bij Manchester City en heeft het team naar grote successen geleid. Zijn aanstelling als bondscoach van Engeland zou een grote stap zijn voor zowel de FA als het Engelse nationale team.