Lang blikt terug op 'verschrikkelijke' periode met veel blessureleed bij PSV

Noa Lang vindt het nog moeilijk om over zijn laatste halfjaar bij PSV te praten
17 juli om 15:24

Noa Lang heeft teruggeblikt op wat voor hem 'een verschrikkelijke' periode was. De buitenspeler van PSV heeft lang moeten revalideren van hamstringblessures, maar staat nu weer op het trainingsveld van de Eindhovenaren.

Het verhaal van Lang is bekend. De aanvaller van PSV stond het overgrote deel van het seizoen aan de kant wegens blessures aan de hamstring. Het heeft hem doen beseffen wat echt belangrijk is als je voetballer wil zijn. "Het is het doel om zit te zijn. Het is de eerste keer dat ik zo’n jaar heb meegemaakt. Dan leer je ook wel echt beseffen dat je gezegend bent als je fit bent", begint Lang in gesprek met ESPN

"Het is voor mij een hele zwarte periode geweest. Het was echt verschrikkelijk", vervolgt een openhartige Lang, die aangeeft dat hij het moeilijk vindt om erover te praten. Mental coaches waren er voor hem als handvat voor hulp. "Uiteindelijk moet je het wel zelf doen. Gelukkig ben ik mentaal wel sterk, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds moeilijk is", besluit hij.

Buiten de trainingen heeft Lang ook alweer wedstrijdminuten in de benen. Zelf gaf hij eerder al aan dat het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord zijn ultieme doel is om volledig terug te keren.