Internethooligan maanden de cel in na racistisch beledigen van Vinícius en Rüdiger

Internethooligan maanden de cel in na racistisch beledigen van Vinícius en Rüdiger

17 juli om 15:46
Laatste update: 17 juli om 15:50

Een internethooligan die zich schuldig heeft gemaakt aan racistische uitingen jegens Vinícius Júnior en Antonio Rüdiger moet hiervoor boeten. Real Madrid communiceert dat de persoon voor acht maanden de gevangenis in moet.

De persoon waarvan de identiteit onbekend is, heeft zich middels meerdere accounts meermaals racistisch uitgelaten over Vinícius en Rüdiger. Dat gebeurde in de commentsectie op de website van het Spaanse medium Marca. De persoon zou naast racistische opmerkingen aan het adres van het Real-duo ook het geloof van Rüdiger hebben veracht.

De zaak kwam voor het Spaanse gerecht en dat leverde voor Vinícius en Rüdiger een positieve uitkomst op. De persoon heeft te horen gekregen dat hij acht maanden moet brommen en twintig maanden lang niet deel mag nemen aan activiteiten op Marca.

Het besluit van de Spaanse rechtbank is weer een goede stap in de richting van discriminatiebestrijding. Eerder sprak de Braziliaanse bond zich al zeer uitgebreid uit over de situatie rond Vinícius, die vaak het slachtoffer is van racisme. In dat statement werd begin dit jaar uitgelegd hoe ze zich in Brazilië gaan inzetten tegen racisme.