Ajacied kan Theo Janssen niet bekoren:

Ajacied kan Theo Janssen niet bekoren: "Die kan je ook uit Nederland halen"

18 juli om 20:00
Laatste update: 18 juli om 20:04

Ajax neemt het in de voorbereiding op het komende seizoen op tegen Al-Wasl. Theo Janssen liet zich in de rust van het duel tussen de Amsterdammers en de kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten bij Ziggo Sport bijzonder kritisch uit over Borna Sosa.

Sosa kwam vorige zomer naar Ajax, maar wist het afgelopen seizoen weinig indruk te maken in de Eredivisie. "Je ziet aan hem gewoon dat het niet is wat je van Ajax verwacht", begint Janssen bij de zender. De analist is sowieso van mening dat Ajax niet in het buitenland moest kijken voor de positie van Sosa. "Ik vind eigenlijk dat de linksback of rechtsback uit Nederland moet komen. Zo'n speler moet je ook uit Nederland kunnen halen."

Sosa houdt bij Ajax onder andere Owen Wijndal op de bank. "Het is ongelofelijk wat er met hem is gebeurd. Als je ziet wat hij gedaan heeft bij AZ: dan maak je een mooie stap naar Ajax en dan zie je dat het alleen maar minder is geworden." Wijndal komt voorlopig helemaal niet in de plannen van Ajax voor en werd vorig seizoen een half jaar bij Royal Antwerp gestald. Janssen is van mening dat Wijndal een kans verdient bij Ajax. "Die jongen moet nog steeds kunnen voetballen. Ik denk niet dat hij minder is dan Sosa."