Ajax-schlemiel aast op eerherstel na mislukt eerste jaar in Amsterdam

Ajax-schlemiel aast op eerherstel na mislukt eerste jaar in Amsterdam
18 juli om 20:50
Laatste update: 18 juli om 20:53

Anton Gaaei kende een zeer zwaar eerste seizoen bij Ajax. De verdediger zakte vaak door het ijs in Amsterdam en moest met de nodige kritieken omgaan. Na afloop van de wedstrijd tegen Al-Wasl blikt Gaaei terug op zijn beduutseizoen bij Ajax.

"Het was een heel lastig seizoen voor mij. Ik had veel moeilijke momenten, maar ik denk dat ik sterk ben teruggekeerd", begint Gaaei bij Ziggo Sport. De komst van Francesco Farioli bij Ajax doet de Noor goed. "Nu met nieuwe spelers en een nieuwe trainer voel ik mij goed." Farioli maakt in zijn eerste weken een goede indruk op Gaaei. "Farioli is een heel goed mens. Hij brengt goede energie, structuur en voetbal bij de club."

De reden dat Gaaei minder speelde kwam voornamelijk door het aanpassen vanuit noorwegen."Ik kon meteen voelen dat het een hoog niveau was toen ik in Nederland arriveerde. Iedereen heeft tijd nodig om te wennen." De vele kritiek op het spel ging Gaaei niet in de koude kleren zitten. "Natuurlijk doet het mij wat. Ik ben gewoon een normaal mens, zoals iedereen. Het was mentaal erg zwaar, maar het gaat nu goed."